Policajti predviedli na oddelenie sedem agresívnych školákov

23.03.2011 Prešov

Prešov 23. marca (TASR) - Policajti dnes predpoludním predviedli na obvodné oddelenie Policajného zboru Prešov – juh sedem žiakov zo Základnej školy na Važeckej ulici v Prešove, ktorí sa vulgárne správali voči učiteľkám a ničili majetok školy.
Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik TASR potvrdil, že išlo o maloleté osoby vo veku 9-14 rokov. \"Policajti v súvislosti s incidentom vyšetrujú spáchanie viacerých priestupkov, ktorých sa mali žiaci dopustiť. Keďže ide o maloleté osoby, po realizácii potrebných úkonov ich odovzdajú rodičom a vyšetrovanie priestupkov bude odložené,\" povedal Džobanik.
Riaditeľ školy Dušan Brhlík uviedol, že o udalosti ihneď informoval Školský úrad prešovskej radnice a záležitosť budú riešiť spoločne s rodičmi, políciou a pracovníkmi sociálneho odboru mestského úradu. Okrem toho riaditeľ zvolá mimoriadne zasadnutie triednych dôverníkov.
\"Ide o žiakov zo sociálne slabšej komunity z lokality Pod Hrádkom, ktorí sú umiestnení v dvoch špeciálnych triedach. Uvažujeme aj o tom, že požiadame o prerozdelenie školského obvodu,\" povedal Brhlík.
K incidentu s niekoľkými agresívnymi žiakmi došlo na škole dnes približne o 9.30 a museli tu zasahovať až tri policajné hliadky. Žiaci z dvoch špeciálnych tried údajne nadávali učiteľkám a poškodzovali majetok školy.
V jednej z tried si ráno učiteľky všimli, že zmizlo rádio, ktoré sa následne našlo v kríkoch mimo budovy školy. Na to privolali políciu a vtedy sa vraj žiaci stali neovládateľní.
\"Začali hádzať stoličky, nadávať nám neslušne, chodili sme s kolegyňou po chodbe, oni nás obkľúčili a nadávali,\" uviedla učiteľka. Dodala, že išlo o viac ako desať žiakov dvoch špeciálnych tried.
Agresívni školáci podľa vyjadrenia učiteľky začali kopať do dverí na chodbe, v triede rozhádzali stoličky, odtrhli dvere na skrinke. Učiteľka uviedla, že upokojiť sa ich podarilo až po príchode ďalších policajtov. Dodala, že za 31 rokov praxe sa s niečím podobným nestretla.
 

Vyberte región

mark